Micro:bit.party er et micro:bit hackathon hvor barn og voksne sammen kan jobbe med prosjekter knyttet til elektronikk og programmering. Formålet med micro:bit.party er:

  1. Utforske hva som er mulig å gjøre med micro:bit
  2. Lage opplegg som andre kan bruke til læring

Tidligere micro:bit.parties:
2017: Første micro:bit.party arrangert på Teknologihuset i Oslo

Ønsker du å arranger et micro:bit.party? Ta kontakt!

23.2.2018-24.2.2018 går micro:bit.party 2.0 av stabelen på teknisk museum.

Vi i Åpen Sone for Informatikk og Kodeklubben Oslo skal i samarbeid med Teknisk Museum arrangere to dagers hackaton med fokus på micro:bit i slutten av februar. Siste fredag og lørdag i vinterferien er med andre ord satt av til en konkurranse hvor man, gjerne i lag, kan konkurrere om å lage det mest morsomme, kreative eller lærerike programmet for micro:bit.

· Hackathon er en tidsbegrenset konkurranse der deltakerene skal løse et problem innen gitte rammer.

· Micro:bit er en liten mikrokontroller som ble utviklet for å lære barn og unge programmering. Det er lett å lære seg og nærmest hvem som helst over mellomtrinnsalder kan forstå og programmere den.

· micro:bitparty 2.0: det andre året der vi arrangerer hackathon med fokus på micro:bit i vinterferien

· Deltakerne får en unik mulighet til å også bruke Teknisk museums verksted, Teknoteket makerspace, i utviklingen av sine prosjekter. Museet stiller med egne ansatte som hjelper deg igang.

Fredagen starter med en åpning og noen demonstrasjoner av hva denne lille datamaskinen kan gjøre og så starter to dager med konkurranse opp. Samtidig holder vi er kurs for lærere. Kursdeltakere kan bli med på hackathonet etter kurset!

Målet med hackatonet er å spre teknologiglede, uavhengig om de har erfaring med koding eller ei. Forslagene fra konkurransen vil forhåpentligvis kunne blir en del av oppgavesettet vi underviser barn i på kodeklubbene i hele landet og legges ut på Lær Kidsa Koding sine oppgavesider.

Arrangementet og lærerkursene er gratis, men krever påmelding. Merk at det er begrenset med plasser.

Gå hit for å melde deg på.